četvrtak, 26. siječnja 2012.

Dječje mrežne stranice za igre na udaru hakera

Ažurirate li antivirusne programe na računalu? Samo pitamo. Nadamo se da to činite posebice ukoliko vaše dijete koristi računalo. Zašto? Autori zlonamjernih programa su odlučili malo promijeniti dosadašnja pravila svoje igre i sada napadaju mrežne stranice s dječjim online igricama.

Tehnike napada su različite. Neki stvaraju mrežne stranice s igrama sa kojih se onda skida zlonamjerni softver ili ga ubacuju na popularne stranice za igre. Za pokretanje igara potreban je samo jedan klik na njih i zlonamjerni program je na računalu. Prema stručnjacima, autorima zlonamjernih programa ide na ruku činjenica da djeca često ne ostaju na istoj stranici, vole kliknuti na banere i slike, što povećava rizik zaraze računalnim virusom.

Avast kaže da je zarazom najviše pogođena mrežna stranica cutearcade.com, na kojoj je generirano više od 12.600 infekcija - izvješća iz softver za zaštitu od prošlog tjedna.

Preporuka je koristiti Cocoon, virtualni pristup mrežnim stranicama za igre. Nakon što se prijavite u Cocoon, nikakve informacije ne dodiruju vaš tvrdi disk, jer sve je pohranjena na poslužiteljima. Trenutno je opcija omogućena kao Firefox plug-in, ali uskoro će doći na Internet Explorer i iOS.

Link za preuzimanje Firefix dodatka.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.