nedjelja, 26. lipnja 2011.

Osobna iskaznica Br.0004 - Avast

Sjedište : Prag, ČeškaTvrtka utemeljena : 1989

CEO : Vince Steckler (bivši Symantecovac)Proizvodi tvrtke :
http://www.avast.com/en-eu/indexRezultati testiranja:

Kada je u pitanju besplatan proizvod za kućnog korisnika, posljednje v6 izdanje briljira. Pohvale idu na novine Sandbox i BehaviorBlocker, kojima je samo potrebno vrijeme za "poliranje". Vrlo kvalitetan WebShield koji štiti od malware domena.

Zanimljivosti :

Interviju za Softpediju.
Eduard Kučera i Pavel Baudiš su se upoznali u Pragu na poznatom institutu
Research Institute for Mathematical Machines.
Godine 1989 osnivaju tvrtku ALVIL Software.Tvrtka je poslovala s lokalnim bankama i poslovnim sektorom koji je koristio njihove programske usluge. Posao se nije dobro razvijao, te je prijetilo zatvaranje ALVIL-a. Tada stvaraju program "Anti-Virus Advanced Set" (AVAST)
Bili su to sami počeci 90-ih kada na sceni i nije bilo pravih virusa koji bi štetili radu računala. AVAST (u nautičkom terminu, znači STOP) su dijelili na korištenje i širili ga putem preporuke korisnika. Tako dolazimo do današnje situacije, gdje je AVAST na svako petom računalu kućnog korisnika. Tu Baudiš ističe kako im puno znači što korisnici sumnjive fajlove šalju Avast-u na analizu, te ih oni razmjenjuju s ostalim antivirusnim kompanijama, te i taj segment suradnje smatra vrlo bitnim u postizanju što bržeg rješenja u lovu na novi malware.
Ako pitate Kučeru,koji je cilj Avast-a u budućnosti, odgovorit će uz osmijeh,"nije nam cilj da cijeli svijet koristi Avast,jer bi imali problema s antimonopolskom komisijom...dovoljno je da ga koristi pola svijeta".

Gazda CEO vodi cijeli tim na večeru,od uprave, marketinga, do mladih snaga iz antivirus sektora.2 komentara:

  1. Imao sam ga instalirao i bio je dobar, ali mi je pola igara blokirao pa sam ga morao obrisati :(

    OdgovoriIzbriši
  2. bas sam prosli tjedan bio u Pragu, mozda sam cak i vidio tu zgradu a nisam znao da je to od avasta!!.. steta!

    OdgovoriIzbriši

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.