utorak, 21. lipnja 2011.

HitmanPro

Dizajniran je kao Cloud scanner koji će vam pomoći da očistite svoje računalo od zlonamjernih programa (virusa, trojanaca, rootkita, i sl.) koji su zarazili vaše računalo, unatoč svim mjerama sigurnosti koje ste poduzeli (instalirali antivirusni softver, firewall itd).
Zato je uvijek dobro imati nekoliko dodatnih programa koji vam mogu pomoći u rješavanju vaših sumnji tj. mogu vam dati drugo mišljenje, a jedan od tih programa je i HitmanPro.

Zašto drugo mišljenje?

Istraživanje pokazuje da računala još uvijek mogu biti zaražena iako postoji antivirusni program jer on ne daje 100% zaštitu.
Oslanjajući se samo na jednog proizvođača danas više nije dovoljno da se u potpunosti zaštitite.
U većini slučajeva, instalacija drugog antivirusnog program nije održivo rješenje.
Dva antivirusna programa izazivaju pad performansi računala dramatično, a ponekad čak i sukob ta dva antivirusna programa mogu uzrokovati da se vaše računalo ruši (BSOD - Blue Screen Of Dead).
HitmanPro je dizajniran za rad uz postojeće sigurnosne programe bez ikakvih sukoba jer ne radi u realnom vremenu već samo onda kada vi to zaželite.
On skenira računalo dosta brzo (zavisi o jačini vašeg računala) i ne usporava ga (osim za tih nekoliko minuta skeniranje). HitmanPro ne treba biti instaliran, može se pokrenuti izravno s USB diska, CD-a / DVD-a, lokalnog ili mrežnog hard diska.
HitmanPro Vam nudi besplatno skeniranje i smišljen je kako bi provjerio jesu li vaše mjere sigurnosti dobro odradile posao (npr. antivirusni program). Ako ništa ne nađe (a iskreno se nadam da neće) onda nećete trebati licencu i možete ga nastaviti koristiti besplatno, tek kada je malware pronađen i želite ga ukloniti s vašeg računala onda zatražite besplatnu licencu koja će vam nakon aktivacije trajati mjesec dana.

Ponašanja skeniranje

HitmanPro obavlja temeljito istraživanja malware datoteka kako bi se potvrdile karakteristike (ponašanje) zlonamjernih programa i koristi to istraživanje kada skenira računalo u potrazi za malicioznim aktivnostima ili sumnjivim datotekama koje imaju karakteristike zlonamjernih radnji.

Skeniranje u Oblaku

Kada je datoteka nepoznata, HitmanPro šalje datoteku u Oblaka gdje se skenira s dva najpoznatija i najbolja antivirusna engina danas - Kaspersky i Bitdefender.
Svaki od ovih antivirusnih programa analizira datoteku i odgovara sa:
  • sigurna (safe)
  • zlonamjerna (malicious)
  • nepoznata (unknown)

Uklanjanje Malwera

Kada je datoteka klasificirana kao zlonamjerna HitmanPro stavlja infekcije u karantenu (potrebno je aktivirati besplatnu licencu).
Koristeći razne tehnike uklanjanja malware-a osigurava da su sve infekcije potpuno uklonjene.
Ponekad se zna desiti (ali jako rijetko) da je i neka legitimna datoteka označena kao sumnjiva (False positive) u tom slučaju preporučljivo je tu datoteku provjeriti s još neki sličnim programom (npr. Malwarebytes ili Emsisoft Emergency Kit) ili na stranici VirusTotal.

Nemate priključak za internet?

Zahvaljujući ponašanju zlonamjernih programa, HitmanPro će pronaći zlonamjernu datoteke i bez slanja datoteke u Oblak (mada će biti manje učinkovit nego kada ste spojeni na internet).

HitmanPro in Force Breach Mode

Ako ste zaraženi nekim malwerom koji vam ne dopušta pokretanje HitmanPro programa onda koristimo tzv. FORCE BREACH MODE.
Pritisnite i držite lijevu tipku CTRL zatim pokrenete HitmanPro kao Administrator (desni klik mišem na HitmanPro i odaberete "Run as administrator").
Svi ne-bitni procesi se gase, uključujući i zlonamjerne procese.




Pročitajte još i ovo:

- HitmanPro.Alert za zaštitu od CryptoLocker-a
- HitmanPro/MBAM: automatsko skeniranje skinutih datoteka
- UPOZORENJE! - Vaš osobni kompjuter je blokiran

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.