utorak, 21. lipnja 2011.

K9 Web Protection – AV postavke

K9 Web Protection je robustan WebFilter tvrtke Blue Coat koji odlučuje, na temelju zadanih postavki (u čak 69 kategorija), do kojeg sadržaja na internetu korisnik računala može doći koristeći Web browser. Koristi ga se u kućnoj upotrebi često kao parental control ili u tvrtkama kao nadzor nad sadržajem koji je dostupan zaposlenicima.
Ujedno prati i pamti web aktivnost. Koristi Blue Coat WebPulse cloud servis (URL real-time rating), automatsko kategoriziranje sadržaja (Dynamic Real-Time Rating) te caching metodu, sličnu onoj koju koriste Web browser-i kako bi se izbjeglo usporavanje surfanja.
K9 Web Protection je vrlo učinkovit u blokiranju phishing stranica i stranica koje šire malware/spyware te ga se može koristiti paralelno s drugim sigurnosnim proizvodima, a to je ono što nas zanima.

POSTAVKE

Vrlo je pregledan te ga je lako konfigurirati.
Postavke su zaštićene passwordom.

Uđemo u SETUP, pod opcijom „Web Categories to Block“ izaberemo „Custom“ te kvačicom označimo sljedeće kategorije:

  • Phishing
  • Spyware/Malware Sources
  • Spyware Effects
  • Suspicious

Kliknemo na „Save“ (pojavi se Settings have been saved).



Pod „Blocking Effects“ možemo staviti i da nas zvučno obavijesti pri blokiranju „Bark When Blocked“(nije nužno), a možemo izabrati i „Show Admin Options“ što bi značilo da kad neka stranica bude blokirana biti će ponuđena opcija da zanemarite upozorenje i pristupite blokiranoj stranici.





Pod „Advanced“ ostavi se uključeno „Filter secure traffic“, a tu je i opcija Enter Supervisor Mode koju ako odaberemo prekida se svako blokiranje na određeno (odabrano) vrijeme uključujući i Malware i Phishing zaštitu.



Postoji još jedan način da zaustavimo blokiranje određenog sadržaja, a to je da odaberemo opciju „Monitor“ pod „Web Categories to Block“ u tom slučaju K9 će samo pratiti web aktivnost.

Ako želite provjeriti rejting tj. kategorizaciju neke stranice to možete napraviti ovdje, isto tako tu im možete poslati zahtjev da se stranica prekategorizira ako smatrate da je u kategoriji pod koju ne spada.

Ako ste obaviješteni da je stranica koju ste prijavili prebačena u drugu kategoriju ali vama i dalje pokazuje staru kategorizaciju tada bi možda trebalo očistiti K9 rating cache i to na način da u adresnu traku Web browsera ubacite sljedeći link http://127.0.0.1:2372/k9cc, dobit ćete poruku "{result: true}" što znači da je cache očišćen i spreman da automatski primi nove podatke o stranicama.



K9 Web Protection radi na svim Web browserima.
http://www1.k9webprotection.com/

Hvala @brixy
K9 Web Protection u akciji:



Video by djigibao

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.