utorak, 21. lipnja 2011.

HijackThis

Trend Micro HijackThis je besplatan korisni program koji generira dubinsko izvješće registra i postavke datoteka s računala.
HijackThis ne raspoznaje između sigurne i nesigurne postavke u svojim rezultatima skeniranja dajući vam mogućnost da selektivno ukloniti stavke iz vašeg stroja. Osim mogućnosti skeniranja i brisanja HijackThis dolazi s nekoliko alata korisnih za ručno uklanjanje zlonamjernih programa s računala. 

VAŽNO: HijackThis ne određuje što je dobro ili loše. Nemojte napraviti nikakve promjene na vašem računalu ako niste iskusni korisnik računala.

Napredni korisnici mogu koristiti HijackThis za uklanjanje neželjenih postavki i datoteka.

Korištenje HijackThis

Za analizirati vaše računalo, pokrenite HijackThis i pritisnite skeniranje (scan). HijackThis će prikazati popis područja za vaše računalo koja bi mogla bit promijenjena od strane spyware. Ne mijenjajte postavke, ako niste sigurni što učiniti. Postoje mnoge popularne podrške foruma na webu koje pružaju besplatnu tehničku pomoć putem HijackThis log datoteke dijagnosticirati zaraženih računala.

Niste stručnjak? Samo spremite HijackThis izvješće i neka prijatelj s više iskustva riješi problem. Velika zajednica korisnika sudjeluje u online forumima, gdje stručnjaci pomažu u tumačenju HijackThis rezultata skeniranja za čišćenje zaraženih računala.

Također možete kopirati log i zalijepite ga na ovu stranicu i stisnite analiziraj (Analyze).

Možda će vas interesirati i ovaj članak:
How to use HijackThis to remove Browser Hijackers & Malware

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.