nedjelja, 18. prosinca 2011.

Test Portable Skenera

Ovom prilikom iskušali smo dobro nam poznate portabilne skenere, a i neke za kojima korisnici ne posežu baš prečesto. Iznenađenje je baš u tome, da je na sceni došlo do promjene snaga, kada je u pitanju količina pronađenog "podmuklog" malwarea. Za testni uzorak, korišten je folder sa 174 malwarea.

Isprobavanje se proteglo na 24 sata, stoga treba uzeti s rezervom svaki test, jer sa svakim sutrašnjim ažuriranjem baze, rezultat bi trebao biti bolji.
Najbolji rezultat dao nam je Emsisoft Emergency Kit. Pronašao je 156/174, te preostalih 18 poslao na analizu.


Odmah njemu uz bok, dolazi nam pregledan i precizan igrač iz Comodo radionice, Comodo Cleaning Essentials.

155/174


eScan... zbilja iznenađenje. Svijetli primjer rješenja koje je na margini po učestalosti korištenja, a sa tako dobrim rezultatom.

153/174 ili 88%


Tu imamo također zanimljivo rješenje, na koje nas je podsjetio vjerni pratilac bloga @Blackfoot, a to je TrustPort USB Antivirus 2012 sa AVG enginom (ARAGON).

NAPOMENA: ovaj program nije besplatan već dolazi kao dodatak uz TRUSTPORT antivirus koji se plaća.

Rezultat: 124/174 - 71 %



Stari znalac MBAM (koji nije portable alat,ali kuriozitet ga je vidjeti na ovakvim zbivanjima) odradio je svoj dio posla... 135/174


U foto finišu je bio i HitmanPro.. 134/174



Ruska škola, Dr.Web... 106/174




SUPERAntiSpyware, razočaranje testa. Nekada toliko korišten i hvaljen, ovoga puta u potpunosti je podbacio. siromašnih 40/174



Znamo da postoje još brojna portabilna rješenja,ali ovdje je vrijeme curilo. Svakim satom VDF baze (virusne definicije) se osvježavaju i trebalo je u što kraćem roku izvesti "pokus". Ako je danas netko imao 100/174, već sutra može imati 164/174.

Za kraj, zgodno je pogledati kako radi Avira Rescue CD. Bootabilni CD kojeg "zapržite", te pristupite čišćenju stroja koji je zbog malwarea neupotrebljiv. Na ovaj način dok su windowsi "ugašeni", Avira skenira hard disk i s lakoćom uklanja napast dok je "umrtvljena".



Mali dodatak sadržaju, NORMAN Malware Cleaner . Njega smo naknadno koristili sa drugim i svježim paketom malwarea.
Rezultat : 89/125




Lijep pozdrav i ugodan Vam dan bez malwarea!

Broj komentara: 5:

  1. malwarebytes nije portabilni skener

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala na ispravku. popravljeno je.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično ! Dobro dođe kao pregled gdje je sve najbitnije na okupu. Prva 3 su definitivno podsjetnik da na njih treba računati.

    OdgovoriIzbriši

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.