ponedjeljak, 3. lipnja 2019.

Laptop pun malwarea za 1,3 milijuna dolara

Anonimni kupac platio je čak 1,3 milijuna dolara za laptop s šest vrsta zloćudnog softvera, među kojima su i virus ILOVEYOU i ransomeware WannaCry.
Laptop sa zloćudnim softverom prodan je za 1,3 milijuna dolara anonimnom kupcu na online aukciji.
 
Umjetničko djelo nazvano ‘The Persistence of Chaos’ ili ‘Upornost kaosa‘ nastalo je u suradnji umjetnika Guo O Dong-a i tvrtke koja se bavi cyber sigurnošću Deep Instinct. Riječ je o 11 godina starom Samsungovom notebooku 2008 Samsung NC10 s Windows XP operativnim sustavom, koji sadrži 6 opasnih malware-a. Umjetnost? Što vi mislite o tome?

Među zloćudnim softverom na laptopu se nalazi i poznati virus ILOVEYOU iz 2000. godine, koji je zarazio kompjutere u britanskom parlamentu, no i u Microsoftu i nekim medijima kao što su The Sun, Times i BBC.
Na laptopu se nalazi i poznati ransomware WannaCry koji je ‘harao’ po svjetskim institucijama 2017. godine. Tu su još i MyDoom, SoBig, DarkTequila i BlackEnergy. ‘Malware je jedan od vidljivijih načina kako internet može iskočiti iz vašeg monitora i ugristi vas.’ rekao je Guo O Dong, umjetnik koji stoji iza koncepta.

Anonimni kupac će dobiti svoj laptop kada njegovi utori i mogućnost spajanja na internet budu onesposobljeni, kako ne bi mogao proširiti malware.

Iako, vidim već nekoliko horor scenarija kako bi ovo moglo završiti :D

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.