subota, 15. kolovoza 2015.

Zbog cyber prijetnji otvaraju se tisuće radnih mjesta

Sve više računalnih napada zahtjeva i zapošljavanje sve veće broja računalnih strčnjaka, što je postao trend u cijelom svijetu.
Procjenjuje se da cyber napadi koštaju poslovne subjekte između 400 i 500 milijuna dolara godišnje kroz izravne štete, poremećaje u poslovanju i popravke. Podaci su to osiguravajuće tvrtke Lloyd’s, što ih prenosi CNBC.

Zaštita podataka koji bi mogli biti zanimljivi cyber-kriminalcima mogla bi do 2019. godine otvoriti šest milijuna novih radnih mjesta, procjenjuje čelni čovjek Symanteca Michael Brown istovremeno iznoseći podatak da će, na žalost, tek četiri i pol milijuna ljudi biti za taj posao kvalificirano.

Svakodnevne cyber-prijetnje i napadi


Riječ je o vrućem tržištu radne snage jer svaki dan kad otvorite novine možete čitati o novom cyber napadu. Znači da je potražnja vrlo velika, dodaje Amy Cappellanti-Wolf, Symantecova šefica ljudskih resursa.
Prema podacima iz SAD računalni stručnjaci zarađuju oko 84 tisuće dolara godišnje, što je oko šest i pol tisuća dolara više od plaće običnih informatičara. No, istovremeno, za popunu tih radnih mjesta čeka se tri puta duže. Za oko 84 posto radnih mjesta u sektoru računalne sigurnosti potrebna je fakultetska diploma, a za 70 posto njih potrebne su i godine radnog iskustva, što je teško očekivati budući da taj sektor nije nij postojao do prije nekoliko godina.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.