petak, 13. rujna 2013.

Osnivač i tvorac McAfee antivirusa uhićen u Gvatemali!

Jedna od najkontroverznijih osoba u svijetu IT businessa, John McAfee, uhićen je u Gvatemali zbog ilegalnog ulaska u zemlju, ali i sumnji u slučaju ubojstva...
Cinici će reći kako je samo bilo pitanje vremena kada će McAfee završiti iza rešetaka, jer ovo mu nije prvi puta da je na suprotnoj strani ulice u odnosu na zakon.
Prema posljednjim informacijama, 67-godišnji McAfee je uhićen u hotelu, smještenom u elitnom dijelu Gvatemala Cityja.
Službeno, razlog je ilegalan ulazak u zemlju, ali daleko veći problem je slučaj ubojstva u Belizeu, gdje je McAfee živio nekoliko godina. Naime, tamo je ubijen njegov susjed, slučaj još uvijek nije razjašnjen, a od tada je McAfee u bijegu.
John McAfee je 1987 godine osnovao McAfee Associates, kompaniju koja je prva krenula sa masovnijom produkcijom antivirusnih alata i takozvanim shareware poslovnim modelom. S godinama, McAfee i njegova kompanija su postali etablirani brand u antivirusnoj industriji, ali je, zahvaljujući svom blago rečeno čudnom karakteru, John sve to jednostavno – odbacio.
Posljednjih godina uz njega su se vezivale uglavnom negativne priče, između ostalog bio je uhićen zbog distribucije narkotika i nelegalnog posjedovanja vatrenog oružja, a 2009. je objavljeno kako se njegovo bogatstvo do tada procijenjeno na 100 milijuna američkih dolara „ispuhalo“ na samo 4 milijuna.
Koliko je John McAfee čudan i svojeglav, najbolje će opisati detalj iz 2012., kada je na pitanje novinara „Koristi li McAfee antivirusni softvare“, bez previše razmišljanja odgovorio: „Ne, naravno da ne, maknuo sam ga, jer je strahovito neugodan“.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.