petak, 25. siječnja 2013.

Autoruns

Autoruns je vrlo koristan i moćan mali programčić bogat opcijama.
Preko njega možete vidjeti vrlo detaljno što vam se sve pokreče s Windowsima. Ovaj program su napravili Mark Russinovich i Bryce Cogswell kao i ostatak jako korisnih programa koji su skupljeni pod zajedničkim imenom Windows Sysinternals Tools.
U tabu Logon program prikazuje klasičnu listu programa i procesa koji se pokreću zajedno s Windows-ima pa se preko toga najčešće i provjeravaju programi na Windows Startup-u. Da bi dobili više detalja o nekom procesu samo kliknite na njega i ispod će biti navedene detaljnije informacije. Ako želite maknuti neki proces iz Windows Startup-a samo maknite kvačicu s tog procesa, normalno ako želite program ili proces vratiti u Windows Startup samo vratite kvačicu nazad.


Kao što se može vidjeti program ima puno dodatnih opcija u kojima se mogu razne stvari onemogućiti te maknuti sa Startup-a no ako niste sigurni što radite onda bolje ne dirajte ništa da izbjegnete moguće probleme. Držite se samo Logon dijela ovog programa, to je osnovna i prva opcija za prosječnog korisnika koji nije detaljnije ili je slabo upućen u razne stvari na Windowsima.
Iako se neki programi ili procesi, koji smo maknuli preko Autoruns-a, mogu ponovo vratit gdje su bili prije (stavljanja kvačice nazad) jedna ili dvije greške na krivom mjestu dovest će do toga da se Windowsi više neće moći normalno pokrenuti, a to je onda veliki problem.
Zato još jednom napominjem: pazite što radite u bilo kojem djelu ovog programa, uklanjajte iz Windows Startup-a samo ono za što ste 100% sigurni da vam ne treba na Windows Startup-u i da uklanjanjem toga neće nastati bilo kakvi problemi u samim Windowsima ili u njihovom radu, a to je na kraju ipak najbitnije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.