ponedjeljak, 5. ožujka 2012.

20 godina Michelangela


U utorak 06. 03. 2012, će biti točno dvadeset godina otkad je svijetu stao dah, čekajući da vidi da li će se njegova računala bootati.
Budući da je 06. 03. 1992 dan za veliki Michelangelo virus, prvi i vjerojatno jedan od najvećih virusnih strahova koje je svijet ikada vidio.
Tog dana, svjetski mediji su predviđali svjetsku katastrofu za 6. ožujka. John McAfee je rekao : "Pet milijuna računala diljem svijeta, moglo bi biti pobrisano" od strane Michelangela.


Michelangelo virus je prvi put otkriven u veljači 1991 od strane australskog veterana anti-virusa Rogera Riordana.
Michelangelo je varijanta boot sektor virusa i tu nema ništa neobično u načinu na koji se prenosi kao i bilo koji drugi virus. U to vrijeme kada biste ubacili floppy disketu, te ugasili pc, pri sljedećem paljenju virus bi se kopirao na MBR hard diska i dobili biste poruku "Non system disk or disk error" .
Pored tadašnjeg McAfeea, junaka siromašne av scene, pojavio se i Norton sa Michelangelo Killerom.

Svijet je tjednima i mjesecima brujao o pošasti....
05.03.2012. Washington Post:
COMPUTER USERS SCRAMBLE TO SABOTAGE MICHELANGELO
Deadly Virus Set to Wreak Havoc Tomorrow
By John Burgess and Sandra Sugawara, Washington Post Staff Writers.
Panicky computer users all over the Washington area scrambling to protect their machines before a highly destructive computer "virus" known as Michelangelo strikes tomorrow.
Local software stores reported yesterday that they were selling out of special programs that detect and remove the virus. Callers were swamping hot lines..



Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.