utorak, 6. studenoga 2012.

Avira Free web zaštita bez toolbar-a

Avira Free je antivirusni program koji se oduvijek smatrao jednim od najboljih besplatnih antivirusnih programa. Nažalost, zadnjih godinu-dvije Avira je zbog uvođenja nepotrebnog toolbar-a, imena SearchFree od Ask.com, naljutila dosta svojih vjernih korisnika.
Iako će mnogi reći da se taj toolbar može izbjeći prilikom instaliranja (to je točno), ali time se ostaje bez web zaštite koja skenira svaku stranicu koju posjetite s svojim preglednikom (browser) i blokira je ako nađe maliciozni KOD.


Ako želite i dalje koristit Aviru Free s omogućenom web zaštitom ali bez da imate SearchFree Ask.com toolbar, postoji jedan trik koji radi s posljednjom verzijom Avire 2013 na 32-bit i 64-bit Windows-ima.

UPUTE:

01. Ako imate već instaliranu Aviru Free, morat ćete ju deinstalirati.
Idite u Control Panel > Programs and Features (Windows 7) > pronađete i označite Avira Free i kliknete na Uninstall. Pratite instrukcije da bi kompletno deinstalirali Aviru.
Također, na isti način, deinstalirajte SearchFree Toolbar i Updater i nakon toga restartajte računalo.

02. Sada skinite i instalirajte datoteku koja se nalazi ispod. Ako imate 32-bit Windows onda skinite 32-bit verziju, a ako imate 64-bit Windows onda skinite 64-bit verziju (ako niste sigurni koju verziju Windows-a imate, instalirajte oba dvije verzije i neće biti problema).

- Skini 32-bit verziju KLIK
- Skini 64-bit verziju KLIK

03. Nakon toga skinite posljednju verziju Avire Free 2013. KLIK

04. Kada ste skinuli Aviru, pokrenite instalaciju. Kada dođete do dijela gdje vas pita da li želite instalirati Avira SearchFree Toolbar i Avira SearchFree Updater napravite kao na slici dole.



05. Nakon što je instalacija završila, pokrenite Avira Control Centar i vidjet ćete da je Web zaštita aktivirana.


 Uživajte u besplatnoj Avirinoj Web zaštiti bez nepotrebnog toolbar-a.


Preporuka:

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.