četvrtak, 23. lipnja 2011.

VirusTotal Uploader

Što je Virus Total Uploader?

Da biste provjerili neku datoteku na VirusTotal, možete posjetiti glavnu stranicu, kliknite na gumb Browse kako biste odabrali datoteku s vašeg tvrdog diska i onda kliknite send file. Taj proces možete napraviti čak i lakše s besplatnim VirusTotal Uploader programom.
Nakon što ga instalirate, možete jednostavno kliknuti desnom tipkom miša na bilo koju datoteku ispod 20MB i odaberite "VirusTotal" iz Send To izbornika. Rezultati skeniranja će se prikazati u pregledniku kao i obično.
Najnovija inačica 2 VirusTotal-a programu dodaje novi prozor s nekoliko korisnih dodatnih mogućnosti, te će biti opisana u nastavku.

Kako započeti

Prva stvar koju morate učiniti je skinuti program, možete to učiniti klikom na sljedeći link:
VirusTotal Uploader

Dvokliknite na skinutu datoteku kojom započinjete instalaciju:
...zatim Run



Kliknite na I Agree...




...a zatim Next:



Sada odaberite odredišnu mapu programa, tj. gdje će se program instalirat, i kliknite na Install:



Nakon što je instalacija završila možete zatvoriti instalacijski prozor. Ako ste odabrali mogućnost stvaranja prečaca na radnoj površini (shortcut) program bi trebao biti na desktopu.


Pošalji datoteku na VirusTotal

S VirusTotal uploaderom, ovaj zadatak ne može biti jednostavniji, samo desnom tipkom miša kliknite na datoteku koju želite provjeriti, a zatim odaberite VirusTotal opciju iz Send To kontekstnog izbornika:



Također možete pokrenuti VirusTotal uploader (klikom na prečac na radnoj površini, na primjer) i kliknite na Select file(s) and upload:



Imajte na umu da možete koristiti VirusTotal Uploader i iz naredbenog retka, samo trebate osigurati jednu ili više datoteka kao argumente:

C:\path\to\vt\uploader\VirusTotalUpload2.exe file_to_upload.exe

Svi upload modovi su ograničene na najviše 5 datoteka u isto vrijeme.


Skeniranje pokrenutih procesa


Neki malware uzorci se prikazuju ​​u sustavu kao obični procesi, to je ono što antivirusna industrija naziva aktivni malware. VirusTotal uploader uključuje značajku za pomoć korisnicima u identifikaciji aktivnih malwera tzv. Upload process executable gumb. Kada se pritisne, VirusTotal Uploader pokušat će pronaći malware proces i poslati će ga na VirusTotal.



VirusTotal uploader također može biti konfiguriran za preuzimanje datoteke u privremenu mapu (temp folder) koju može kasnije ukloniti ili pohraniti na određeno mjesto klikom na gumb Options.



Budući da velika većina zlonamjernih infekcija započinje s Weba ili privitak e-pošte, vjerujemo da će VirusTotal uploader biti vrlo koristan za korisnike.

Video by Britec:




Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.