nedjelja, 17. svibnja 2020.

ShinyHunters ukrali više od 73 milijuna korisničkih podataka



Hakerska organizacija ShinyHunters je ponudila na prodaju korisničke podatke koje su ukrali sa različitih internetskih stranica, a špekulira se da se ovdje radi o podacima za više od 73 milijuna korisnika.
Što se tiče brojeva, 30 milijuna pokradenih računa nalazi se na Zoosk platformi za upoznavanje, zatim slijedi 15 milijuna sa Chatbooksa, online printing servisa, dok ostatak podataka dolazi sa drugih različitih stranica, uključujući novinski portal Star Tribune te mnoge druge.

Iako se ovdje radi od ogromnoj količini podataka, pretpostavlja se da je ovaj potez samo dio većeg plana. Naime, hakerska grupa ShinyHunters tvrdi da je upala u bazu podataka GitHub servisa i da su sa nje skinuli više od 500GB podaaka, dok objavljene podatke prodaju za 5.000 dolara na indonežanskom webshopu Tokopedia

 Hakerska organizacija ShinyHunters je ponudila na prodaju korisničke podatke koje su ukrali sa različitih internetskih stranica, a špekulira se da se ovdje radi o podacima za više od 73 milijuna korisnika. Što se tiče brojeva, 30 milijuna pokradenih računa nalazi se na Zoosk platformi za upoznavanje, zatim slijedi 15 milijuna sa Chatbooksa, online printing servisa, dok ostatak podataka dolazi sa drugih različitih stranica, uključujući novinski portal Star Tribune te mnoge druge. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.