subota, 1. prosinca 2018.

AV TEST: Najbolji antivirusi za Windows 10

Ako ste u nedoumici koji bi antivirusni softver pružio najbolju zaštitu vašem računalu, možda će vam rezultati najnovijih testova njemačke laboratorije AV-TEST biti od pomoći da donesete odluku o najboljem rješenju za zaštitu Windowsa 10.
Testovi nisu donijeli veća iznenađenja. Istraživanje napravljeno u rujnu i listopadu 2018. godine stavilo je skoro iste sigurnosne proizvode na vodeće pozicije.

Maksimalni rezultat od 18 bodova ostvarili su Avira Antivirus Pro, Bitdefender Internet Security, BullGuard Internet Security, Kaspersky Internet Security, Microworld eScan Internet Security Suite i Symantec Norton Security.

Naravno, ne bi se moglo reći da je očekivano da će aplikacije BullGuard i Microworld pokazati performanse kao i proizvodi vrhunskih proizvođača kao što su Kaspersky i Bitdefender, ali prema AV-TEST-u, svi ovi proizvodi su dobili šest bodova na svakom od tri testa koji ocjenjuju zaštitu, performanse i upotrebljivost.

Ono što je neočekivano je rezultat Malwarebytes Premium koji je ostvario najgori rezultat u ovom krugu antivirusnih testova. Aplikacija je dobila samo 4 boda za zaštitu, 5 bodova za performanse i 4,5 bodova za upotrebljivost, s konačnim rezultatom od 13,5 boda. To je bio sigurnosni proizvod s najnižim rezultatom kada je riječ o zaštiti od malvera koju je ponudio tijekom testiranja.

Što se tiče podrazumijevane zaštite Windowsa 10, Windows Defendera, učinak je, mora se priznati, impresivan i ovo je drugi put da se Windows Defender približio vrhunskim sigurnosnim proizvodima na tržištu. Windows Defender, koji je podrazumijevano omogućen u Windowsu 10, dobio je ukupno 17 bodova - 5,5 bodova za zaštitu, 5,5 bodova za performanse i 6 bodova za upotrebljivost.


Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.