srijeda, 18. travnja 2018.

Intelovi CPU će koristiti GPU za detekciju malware-a

Intel nakon afere s Meltdown i Spectre malware-om na sve načine pokušava poboljšati sigurnost svojih procesora. U tu svrhu predstavljena je nova sigurnosna platforma Intel Threat Detection (TDT) koja će biti integrirana direktno u procesore tvrtke iz Santa Clare.
TDT će se sastojati od dvije ključne funkcije, Advanced Memory Scanning i Advanced Platform Telemetry.


Advanced Memory Scanning pobrinut će se detekciju malware-a i to putem skeniranja sistemske memorije, što značajno utječe na performanse procesora.
Kako bi se spriječilo opterećenje procesora Intel je u Advanced Memory Scanning implementirao mogućnost da se opterećenje procesora pri skeniranju prebaci na GPU (istu mogućnost uskoro će u svoju ATP komponentu Windows Defendera dodati i Microsoft).
Intel će korištenje Advanced Memory Scanning omogućiti i vanjskim tvrtkama.

Druga spomenuta komponenta, Advanced Platform Telemetry počiva na ideji koju je Microsoft već implementirao u ATP komponentu Windows Defendera koja se bazira na analizi operativnog sustava u potrazi za neobičnim aktivnostima.
Intelova Advanced Platform Telemetry komponenta ne bavi se analizom anomalija u operativnom sustavu, već detekcijom neobičnih aktivnosti procesora.

Osim spomenutog Intel radi i na spajanju i rebrandiranju svojih postojećih sigurnosnih tehnologija kao što su AES-NI, SGX, Platform Trust Technology i druge koje će sada biti poznate pod jedinstvenim imenom Security Essential.
To je platforma koja će na jednom mjestu okupljati sigurnosne značajke u hardveru, pripadajući firmware i softverske biblioteke za njihovu uporabu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.