srijeda, 31. kolovoza 2016.

Webovi ranjiviji nego prošle godine

Tvrtka za računalnu sigurnost Acunetix, objavila je izvještaj "Web Application Vulnerability Report 2016.pdf" u kojem se prezentiraju rezultati skeniranja više od 61 tisuće web aplikacija, od čega 45.000 otpada na web stranice. Skeniranje je obavljano od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. s ciljem da se ustanovi sigurnosno stanje web aplikacija i mrežnih sustava.

Web aplikacije su skenirane Acunetixovim OVS-om Online Vulnerability Scanner, a rezultati govore o prilično zabrinjavajućem stanju, jer su ranjivosti u proteklih 12 mjeseci rapidno narasle, ponajviše stoga što su ih tvrtke zanemarivale kako bi poštivale rokove i zadovoljile svoje uprave i korisnike.

Zbog toga su se pojavile ranjivosti u web aplikacijama koje predstavljaju opasnost po tvrtke i organizacije, te bi mogle jako naštetiti njihovom ugledu, dok bi prava šteta mogla doći uslijed kompromitiranja podataka.

Porazni podaci dolaze od činjenice da je 55% web stranica izloženo najmanje jednoj ili više visokorizičnih ranjivosti poput XSS ili SQL Injectiona, što je porast od čak 9 posto u odnosu na godinu dana prije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.