četvrtak, 5. veljače 2015.

HT potvrdio hakerski napad na svoju mrežu

Hrvatski telekom danas popodne (05.02.2015) bio je žrtva hakerskog napada zbog čega je bilo poteškoća u radu mobilnih i fiksnih mreža diljem Hrvatske.
"U poslijepodnevnim satima zabilježene su poteškoće u radu podatkovnih mobilnih i fiksnih usluga te ISP usluga u mreži HT-a.
Razlog tome je DDoS napad, vrsta napada na ICT sustave u kojem se generira velika količina prometa koja onemogućuje opsluživanje legitimnih korisnika", stoji u odgovoru koji su nam poslali iz Odjela za korporativne komunikacije HT-a.
Oko 18 sati napisali su nam da su njihovi stručnjaci riješili problem te da u najskorije vrijeme očekuju "potpunu normalizaciju telekomunikacijskog prometa". Korisnicima su se ispričali zbog nastalih poteškoća.
Hrvatski telekom je oko 16 sati na svom Twitter-profilu napisao je da su im prijavljene poteškoće s uslugama. "Radi se na otklanjanju", stoji u statusu HT-a. Mnogi korisnici na svim društvenim mrežama javljali su da postoje problemi s HT-ovom mrežom i na internetskim stranicama Hrvatskog telekoma.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.