nedjelja, 4. siječnja 2015.

6 opasnosti od cyber kriminala u 2015

2015. godina neće biti sretna za korisnike interneta ako cyber kriminalci uspiju u svojim naumima. Tvrtke zadužene za online sigurnost poput BitDefendera, Symanteca, Kasperskya, Proofpointa i Sophosa izdvojili su najveće opasnosti koje nam prijete od kriminalnih aktivnosti takve vrste u ovoj godini.

1. Ciljani napadi i sofisticirane spam poruke
Što smo više aktivni online veće su šanse da ćemo biti meta napada. Vrlo je vjerojatna mogućnost da oni koji više kupuju proizvode preko interneta biti izabrani kao mete.
Također, pojavit će se sofisticiraniji oblici spam poruka u vašem inboxu.

2. Banke i zdravstveni sektor bit će pod udarom
Hakeri planiraju napasti velike kompanije iz financijskog sektora, a prvi valovi zamišljenih velikih napada inicirani su 2014. Također, i privatne bolnice trebale bi biti pod oprezom, pošto su podaci o pacijentima sve više u digitalnom obliku.

3. Iznuđivanje
Sve je prisutniji trend gdje hakeri onemoguće žrtvama uporabu tehnologije ako im ne uplate određenu svotu ili im, pak, zaprijete objavljivanjem pornografskog sadržaja povezanih sa subjektom svoga napada. Također, očekuje se povećanje takvih napada putem društvenih mreža.

4. Napadi na Apple
Apple ima mnogo neprijatelja. Njihov novi servis za plaćanje računa Apple Pay sigurno će biti pod napadom. O njegovoj popularnosti ovisi koliko će oni biti česti. Također, očekuju se i novi virusi koji će napadati pametne telefone.

5. Društvene mreže
Video uradci i slike na Facebooku na koje morate kliknuti kako bi vidjeli njihov sadržaj mogući su prijenosnici raznih virusa. Njih je svakim danom sve više, a najčešće pod njima piše da su šokantnog sadržaja, što najviše privlači mlade osobe.

6. Internacionalni Cyber ratovi
Hakerski napadi na Sony Picture, koji možda jesu, a možda i nisu, djelo Sjeverne Koreje sigurno su otvorili oči mnogima. Za siromašne zemlje cyber kriminal, mogao bi biti najdjelotvorniji način borbe protiv moćnika, nova vrsta terorizma. Iran, Sjeverna Koreja i Sirija mogli bi uskoro predstavljati veliku prijetnju stabilnosti na Zapadu baš zahvaljujući svojim hakerima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.