utorak, 27. svibnja 2014.

Kako dobivati sigurnosne nadogradnje za Windows XP sve do travnja 2019?

Microsoft je, kao što vjerojatno znate, u travnju (08.04.2014) prestao podržavati Windows XP i izdavati nadogradnje za taj operativni sustav za obične korisnike, dok će neke kompanije i organizacije i dalje, uz nadoplatu, dobivati sigurnosne nadogradnje.
Svi vi koji iz bilo kojih razloga još uvijek koristite i namjeravate  koristiti ovaj OS možete iskoristiti mali trik kako bi i dalje primali sigurnosne nadogradnje.
Kako je to moguće, pitate se?
Microsoft  u svojoj ponudi ima Windows Embedded Industry (prije znan kao Windows Embedded POSReady) operativne sustave koji su razvijeni za namjensku upotrebu u industriji, za blagajne, bankomate i sl.
Jedan od tih operativnih sustava je i Windows Embedded POSReady 2009 koji je baziran na Windows XP Service Pack 3 sustavu, te su nadogradnje za ovaj OS identične nadogradnjama za XP SP3, a ovaj sustav će biti podržavan od strane Microsofta do travnja 2019.
Ovaj trik se koristi malim promjenama registra pa je preporučljivo napraviti back-up sustava.

Sve što trebate napraviti je dodati sljedeće u Windows registry:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
"Installed"=dword:00000001
To možete napraviti tako da sami kreirate fajl koji će napraviti promjene u registru tako da otvorite Notepad i kopirate gore navedeno, spremite kao Hack.reg i pokrenete dvoklikom ili kliknete desnom tipkom miša na taj fajl i zatim Merge.




Nakon toga dobiti će te nove update.


Nadogradnje bi trebali dobivati do 29. travnja 2019. godine.

Napomena: Radite na vlastitu odgovornost. 
Ovo će funkcionirati samo na 32-bitnim (x86) Service Pack 3 verzijama!

Tnx@Brixy

1 komentar:

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.