četvrtak, 7. studenoga 2013.

HitmanPro.Alert za zaštitu od CryptoLocker-a

Novost u HitmanPro.Alert programu je CryptoGuard, svestrani alat za zaštitu od trojanaca, Kriptografa.  
To je vrsta Trojan-a (Ransomware), koji šifrira vaše osobne datoteke i zahtjeva plaćanje za njihov popravak.
Kada je vaš sustav zaražen ovim malware-om, svi vaši dokumenti, videozapisi, fotografije i ostale osobne datoteke su šifrirane.
Vidjet ćete poruku da morate platiti određenu svotu novca (Ransom) kako bi dobili pristup vašim osobnim datotekama. Tipično, uplata mora biti izvršena pomoću Bitcoins ili debitnim karticama iz MoneyPak ili Ukash.HitmanPro.Alert 2.5 ima novu opciju pod nazivom CryptoGuard, koja pratiti datotečni sustav za sumnjivim transakcijama. 

On radi u pozadini vašeg sustava i prati proces promjene vaših datoteka. Nakon otkrivanja sumnjivog ponašanja, HitmanPro.Alert neutralizira zlonamjerni KOD i vaše datoteke su sigurne.
U nastavku možete vidjeti kako izgleda kada HitmanPro.Alert pronađe i blokira jedan takav malware.Kada se pojavi ovakvo upozorenje, znači da je malware neutraliziran i vaše datoteke su sigurne i zaštićene.
Ipak, preporučujem da kliknete na "Scan with HitmanPro" da bi ste bili 100% sigurni (to će automatski pokrenuti skidanje aplikacije ako je već niste prije stavili na PC).
HitmanPro će brzo skenirati vaše računalo i ako pronađe nešto samo aktivirajte Trial verziju i on će vam sve očistiti. 

Kako bi zaštitili svoje datoteke od ovog trojanca, jednostavno preuzmite i instalirajte HitmanPro.Alert verziju 2.5, koji je sada u fazi javnog beta-testiranja. 
CryptoGuard je dio HitmanPro.Alert 2.5 (ili noviji), a podržava Windows 8, XP, Vista i 7 (32 - i 64-bitni OS).

Video:

1 komentar:

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.