subota, 22. lipnja 2013.

Comodo unaprijedio izgled nove verzije Internet Security-a

Kada je nedavno izašao Comodo Internet Security 6 (Firewall + Antivirus), najiritantniji "novitet" mu je bio zaglupljen početni ekran od kojeg nema gotovo nikakve koristi. Umjesto opcija i informacija, on je, naime, uglavnom prikazivao samo ogromni indikator i linkove za dodatne pogodnosti i društveni marketing.
Nakon negativne reakcije korisnika, firma je izdala update 6.2 za paket koji donosi mogućnost trajnog aktiviranja "Advanced View" opcije, koja će vam na startnom ekranu pružiti informacije o blokiranim konekcijama, sumnjivim fajlovima i konačno omogućiti brzo blokiranje Internet konekcije, bez odlaska u Tasks/Firewall okvir.
Također, tu su i znatno proširene opcije, za aktiviranje pokretanja aplikacija u izoliranom, virtualiziranom okruženju putem Auto-Sandbox-a (dodana je i opcija Full Virtualized). Prečica do antivirusnog modula (desni klik na Comodo ikonicu u Taskbaru/Antivirus) je, pak, dobila presete "On Access" i "Stateful", pri čemu bi ovaj drugi trebao zaštititi sistem uz smanjeno zauzeće računarskih resursa, a bez odlaska u naprednije opcije.
Comodov besplatni Internet Security 6.2 sa solidnim antivirusom i odličnom firewallom možete skinuti sa njihove stranice, a postojećim korisnicima će paket biti nadograđen automatski.



2 komentara:

  1. Korisim ESSET. Obzirom da mi licenca izlazi mislim staviti neko free rješenje. Što misliš o Comodo IS-u? Bolji je nego Avira ili ne? Avast mi je UVIJEK izazvao BSOD i o njemu neću ni razmišljati. Thanx

    OdgovoriIzbriši
  2. Comodo IS je jako dobar program s viseslojnom zastitom i to bi bila moja prva preporuka.
    Ako je on malo prenapadan/kompliciran preporucam jos i 360 Internet Security koji takodjer ima viseslojnu zastitu ali je jako jednostavan.
    Avira nije toliko losa ali nema viseslojnu zastitu vec se sve bazira na definicijama, bilo bi ju dobro uparit s nekim neprednijim firewall-om kao npr. PrivateFirewall.

    OdgovoriIzbriši

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.