utorak, 8. siječnja 2013.

Opera najbolja u zaštiti od phishing-a

Jedan od načina na koji vaša lozinka može dospjeti u pogrešne ruke je onaj kada kriminalci ljubazno od vas zatraže lozinku i vi im izađete u susret, iako ni ne slutite što ste napravili. Upravo to se dešava na phishing web stranicama koji su dizajnirani tako da izgledaju identično originalnim web stranicama.
Na sreću, većina popularnih preglednika ima neku zaštitu od phishing-a. Od preglednika do preglednika taj nivo zaštite se razlikuje. Rezultati nedavno sprovedenog testiranja preglednika koje je sproveo AV-Comparatives otkrivaju u kojoj mjeri vas preglednici koje koristite štite od phishing-a.
Tijekom devet dana u prosincu istraživači su prikupili skoro 300 URL adresa iz phishing emailova. Phishing web sajtovi obično nestaju nakon dan ili dva postojanja, tako da su istraživači morali testirati svaki URL odmah nakon otkrića.
Rezultat svakog preglednika je postotak phishing URL-ova koji su otkriveni i blokirani.
Prema rezultatima testiranja, Opera osigurava najbolju zaštitu od phishing-a, s 94% otkrivenih phishing URL-ova. Ostali preglednici su daleko iza Opere: Internet Explorer 9 je otkrio 82% phishing URL-ova, Chrome 72%, Safari 66%, a Firefox svega 55%.
AV-Comparatives će sve rezultate testiranja objaviti krajem ove sedmice na ovom linku.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.