srijeda, 4. srpnja 2012.

Hakirani sustavi indijske mornarice

Hakirani sustavi indijske mornarice
Prema izvještaju medijske kuće India Express hakirani su računalni sustavi indijske mornarice u okolici Visakhapatnama. Riječ je o zapovjedništvu istočnog dijela indijske mornarice koje je zaduženo za operacije u Južnom kineskom moru koje je politički vrlo osjetljivo za Kinu.
Kompromitirana računala nisu bila spojena na Internet i služila su za smještaj tajnih vojnih podataka. Napadači su se poslužili USB diskovima sa skrivenim malicioznim programima. Malver je prema ključnim riječima pretraživao računala i sakupljao tajne podatke. Podaci bi na USB disku ostali skriveni sve dok se ne priključi na računalo s pristupom Internetu, nakon čega bi se slali na određenu IP adresu u Kini. Za napad se sumnjiče kineski hakeri iako nema dokaza da je IP adresa u Kini krajnje odredište ukradenih podataka.

Zbog povećanja broja napada u posljednje vrijeme indijska vlada je u fazi planiranja nacionalnog centra za zaštitu kritične infrastrukture od hakerskih napada. Uz to, planira ovlastiti dvije agencije za izvođenje hakerskih napada radi zaštite kritične infrastrukture.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.