srijeda, 27. lipnja 2012.

FBI podmetnuo forum za trgovinu ukradenim kreditnim karticama

Carder Profit
Istraga koja je trajala dvije godine, završena je u utorak kada je FBI saopćio da su uhapšene 24 osobe osumnjičene za prevare s kreditnim karticama.  Tijekom operacije koja je započela u lipnju 2010. godine, FBI je pokrenuo forum pod nazivom "Carder Profit" na kome su hakeri i prevaranti mogli kupovati, prodavati i razmjenjivati podatke o kreditnim karticama ukradenim s web stranica za elektronsku trgovinu i iz drugih izvora, ali i da prodaju robu i usluge povezane s prevarama s kreditnim karticama.
Zahvaljujući "Carder Profit" forumu, FBI je mogao nadzirati transakcije i komunikacije članova foruma i pratiti IP adrese onih koji su koristili forum za prevare.  Za vrijeme trajanja istrage, FBI je koristio podatke koje su razmjenjivali članovi foruma da bi upozorio banke i druge financijske institucije o upadima u njihove sisteme i krađe podataka njihovih klijenata.  Prema tvrdnjama FBI-a, tako su spriječene brojne prevare i zaštičeno je 411000 vlasnika kreditnih kartica od krađe, a financijska šteta koju je spriječio FBI procijenjena je na preko 205 milijuna dolara.
Dvanaestoro uhapšenih, starih između 19 i 23 godine, su iz SAD, a među njima se nalaze i dva maloljetnika. Ostali uhapšeni su iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, Velike Britanije, Norveške, Njemačke i Japana.
FBI traga za još četri osumnjičena, za koje se vjeruje da su sudjelovali u ovim prevarama.

2 komentara:

  1. Susjedi nam nešto opasni??

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo danas i 24Sata objavljuje vijest.
    LINK: http://www.24sata.hr/news/haker-iz-banja-luke-ukrao-60-milijuna-eura-uhitio-ga-fbi-272021

    OdgovoriIzbriši

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.