srijeda, 16. svibnja 2012.

Muke po Aviri

Kuršlus je pogodio plaćene premium verzije i biznis izdanja.  Nakon veće nadogradnje softvera, "poludio" je ProActiv modul, kojeg free verzija nema i stoga je pošteđena problema.  Najviše su pogođeni korisnici windowsa xp.
Ne zna se zbog čega nemaju svi probleme,ali popriličan broj korisnika ih ima. Autor ovog teksta koristi IS izdanje na Visti i nije imao nikakvih problema.

Avira je slala "update zakrpe",ali nije mogla pomoći ljudima kojima je windows OS otkazao podizanje sistema nakon restarta.
ProActiv modul je izblokirao ili pobrisao pregršt legitimnih i vitalnih funkcija OS-a, a zatim se okomio na sve redom, od MS Offica do preglednika Opera.
Na forumu se javljaju tvrtke kojima je stalo poslovanje zbog ovog problema.  Poprilična katastrofa većih razmjera,koja do sada nije pogađala Aviru, a slični ispadi su poznati u AV svijetu.

4 komentara:

  1. Osobno koristim trial verziju Avire I.S. i nisam imao nikakvih problema (zasad)...nadam se da niti necu ;-).
    Nazalost Avira ce sad pop**it dosta korisnika.

    OdgovoriIzbriši
  2. premda službeno glasilo navodi,da su pogodjeni 32bitni windowsi koji su imali ukljucen proactiv (nije ukljucen po defaultu)..kod mene je 32bita i uvijek je ukljucen proactiv i sjecam se kada je dosao taj ogromni update...pisalo je 178 ažuriranih stavki. sve radi normalno. tko zna u cemu je problem i zasto nisu svi pogodjeni.

    OdgovoriIzbriši
  3. Izbacili su update koji isključuje ProActiv iz proizvoda do konačnog rješavanja problema....

    OdgovoriIzbriši
  4. Ništa novo i drugi su imali isto takve stvari.
    Žaomi je zbog Avire,ali eto dogodise..

    OdgovoriIzbriši

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.