petak, 6. travnja 2012.

Anonimusi napali 500 kineskih stranica, svjetski internet promet usporen

Anonimusi napali 500 kineskih stranica, svjetski internet promet usporen
Hakerska grupa Anonimnih (Anonymous) napala je više od 500 kineskih web stranica tijekom posljednjih nekoliko dana, ostavljajući identičnu poruku na hakiranim stranica s potpisom grupe.

Iz teksta poruke jasno je da je grupa željela skrenuti pažnju svjetske javnosti na stanje ljudskih prava u Kini.

Niste nepogrješivi, danas su vaše web stranice hakirane, sutra će vaš režim pasti. Očekujte nas jer mi ne opraštamo nikada. Ono što danas činite vašim divnim ljudima, sutra će zadesiti vas. Bez milosti.” poruka je koju su Anonimusi s hakiranih stranica poslali kineskim vlastima.

poruka je koju su Anonimusi s hakiranih stranica poslali kineskim vlastima

U poruci upućenoj kineskim građanima kaže se: “Svako od vas trpi tiraniju režima koji ne zna ništa o vama. Mi smo s vama. S vama ovdje i sada. Ali i sutra i u danima koji dolaze, tako da vam obećavamo slobodu. Nikada nećemo odustati. Ne gubite nadu, revolucija počinje u srcu.

Serija napada na kineske web stranice započela je u nedjelju nakon što je kineski ogranak Anonimusa preko Twitter-a uputio poziv kineskim hakerima, programerima i hakerima iz cijelog svijeta da se pridruže kineskim Anonimusima u borbi za pravdu.

Kako je sinoć izvijestio web sajt Mashable.com, napadi Anonimusa na kineske web stranice mogli bi se dovesti u vezu s usporavanjem interneta posebno u azijskoj regiji, ali i u Sjevernoj Americi i Europi.

Prema podacima web stranice za praćenje internet prometa Internet Traffic Report, posebno je pogođena azijska regija, gdje je zabilježen gubitak prometa od 33%.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.