petak, 9. ožujka 2012.

Hakiran web Panda Securitya kao osveta za uhićenje vođa LulzSeca

Nakon uhićenja petorice vođa hakerske grupe LulzSec, Anonymousi su napali web stranice antivirusne kompanije Panda Security, iz osvete zbog uloge te tvrtke u razotkrivanju i uhićenju članova LulzSeca. Anonymousi su na početnoj stranici Panda Labsa ostavili poruku u kojoj se ismijava bivši vođa LulzSeca, haker koji se u javnosti pojavljivao pod pseudonimom Sabu, zbog njegove izdaje i pomoći FBI-u, jer je kao svjedok pokajnik bio presudan u identificiranju vođa hakerske grupe.

Na portalu je postavljen i video pod nazivom “Djed Mraz dolazi u grad” koji sadrži pregled akcija Anonimousa tijekom zadnjih godinu dana, a postavljena su i korisnička imena i lozinke zaposlenih u Panda Labsu.
U poruci koju je grupa ostavila na hakiranom webu, Panda Security se optužuje i za pomoć vlastima u uhićenju 25 pripadnika Anonymousa u različitim zemljama, kao i za špijuniranje haktivista na IRC kanalima koje oni koriste za međusobnu komunikaciju. “Da, mi znamo za vas. Kako izgleda kada vas špijuniraju?”, stoji u tekstu poruke.

Iz Panda Securitya kažu da su hakeri imali pristup samo serveru koji se hosta izvan interne mreže kompanije i da se koristi isključivo u marketing kampanjama i za hostanje kompanijskog bloga, te da nije bilo upada u internu mrežu tvrtke.
"Izvorni kod softvera koji proizvodi Panda Security i podaci korisnika nisu ugroženi napadom, podaci koji navodno pripadaju zaposlenima su zastarjeli, a oni kojima su pripadali ne rade u Panda Securityu dulje od pet godina", stoji u pripćenju Panda Securitya.

1 komentar:

  1. kao što je već netko negdje napisao... "KAUČ-REVOLUCIONARI" :))

    OdgovoriIzbriši

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.