četvrtak, 24. studenoga 2011.

Phishing napad na korisnike Microsoft Xbox Live servisa

Microsoft poziva korisnike Xbox Live internet servisa za igre na opreznost zbog pojave neželjenih e-mail poruka pomoću kojih se napadači žele domoći njihovih pristupnih bankovnih podataka. Nažalost, brojni su korisnici već nasjeli na phishing prijevaru. Dostupni izvještaji upućuju na to da su vjerojatno već ukradeni milijuni funti.

Vjeruje se da je phishing e-mail preusmjeravao žrtve na lažno Microsoft web sjedište koje je obećavalo besplatne bodove za kupovinu igara nakon što se unesu povjerljivi korisnički podaci. U izvještajima se također navodi da su hakeri ukrali manje novčane iznose iz razloga kako bi što dulje ostali nezamijećeni. U Microsoftu ističu da su vrlo blisko surađivali s oštećenicima kako bi istražili i riješili bilo koje neautorizirane promjene na njihovim računima.
Također su upozorili korisnike da ne otvaraju neželjene e-mail poruke i nikada ne daju svoje osobne povjerljive podatke nepoznatim osobama. Jason Hart, upravitelj tvrtke za sigurnost Cryptocard, negoduje zbog činjenice jer većina online servisa za igre još uvijek koristi statičke lozinke, što upravo uzrokuje današnje sigurnosne probleme.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.