petak, 11. studenoga 2011.

Hakiran Steam

Početkom tjedna, forumi Steam servisa ugašeni su zbog "vandalskih djela fkn0wneda", web stranice koja nudi hackove za video igre. Službena Valveova isprika bila je prilično tipična - održavanje. Svakako, čini se da su iz Valvea lagali čak i da se radilo samo o neugodnosti vezanoj uz forume.
   
Valve je napokon priznao da se ipak radilo o neovlaštenom upadu na servere i to upravo one s bazama podataka. Napadnute baze su baš one koje sadrže korisnička imena, adrese, e-mail adrese, lozinke, povijest kupovina i podatke o kreditnim karticama.
Gabe Newell navodi, kako nemaju dokaze o zlouporabi kreditnih kartica, ali upozorava sve korisnike da budnim okom motre izvješća kartičnih kuća. Iako su podaci spremljeni u obliku hasheva, postoji opasnost od raznih zloupotreba.
U svojoj poruci korisnicima, Gabe se ispričao i objasnio da, osim nekoliko forumskih računa, nemaju dokaze o provaljenim Steam računima ili kreditnim karticama, ali da preporučuju promjenu lozinke, što će za forume učiniti obaveznim.   
Nakon višestrukih upada na Sonyjeve servere, ovo je još jedna velika blamaža "ozbiljnih servisa" kojima ostavljamo svoje podatke. Zabrinjavajuće je da su hakeri, napadom na forume uopće ugrozili nešto tako važno, poput Steam računa i kreditnih kartica.

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.