petak, 7. listopada 2011.

Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows Lab najbolji na AV-Testu

Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows, nedavno objavljeno rješenje tvrtke Kaspersky Lab namijenjeno korporacijskoj sigurnosti, postiglo je najviše ocjene na svojem prvom nezavisnom testiranju koje je proveo vodeći institut za IT sigurnost, AV-Test.org, ujedno i jedan od najuglednijih nezavisnih laboratorija za sigurnosna testiranja u svijetu.

Potpuno testiranje proizvoda provedeno je u srpnju i kolovozu 2011. korištenjem beta verzije paketa Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows i šest drugih sigurnosnih proizvoda drugih proizvođača. Svi su proizvodi u konačnici dobili ocjenu "odobreno", ali rješenje tvrtke Kaspersky Lab dobilo je više bodova od konkurencije zahvaljujući svojoj brzini otkrivanja sigurnosnih prijetnji i brzini uklanjanja zloćudnog softvera, uključujući povrh svega i lakoću korištenja.

Testiranje koje je proveo AV-Test.org procjenjivalo je učinkovitost proizvoda za sigurnost poslovnih sustava u raznim situacijama, uključujući i zaštitu od zloćudnih napada koji su stariji manje od jednog dana, sposobnost detekcije zloćudnih objekata te sposobnost pronalaženja i uklanjanja zloćudnog softvera s već zaraženog računala. Drugi faktori koji su uzimani u obzir tijekom testiranja uključivali su brzinu i ukupne performanse proizvoda (kroz procjenu usporavanja računala tijekom svakodnevnog korištenja) te lažne uzbune i upozorenja na legitimne programe. Proizvod tvrtke Kaspersky Lab u konačnici je osvojio najviše bodova na ovom testiranju – 16 od ukupno 18 mogućih – što je ujedno i znatno više od prosječnog broja bodova na testu (12,8). Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows bio je bolji od najbližeg konkurenta po ukupnim performansama, mogućnostima uklanjanja zloćudnog softvera i manjem broju "lažnih uzbuna" (u slučaju proizvoda Kaspersky Laba, nije bilo niti jedne lažne uzbune).

Posebno dobre rezultate na testu Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows postigao je u segmentu otkrivanja zloćudnog softvera koji je raširen u svijetu (učinak 100 posto). Radilo se o testu kojim je provjerena sposobnost rješenja da prepozna zloćudni softver i napade elektroničkom poštom i putem weba koji su stari manje od jednog dana. Na statičkom testu, rješenje tvrtke Kaspersky Lab prepoznalo je 99 posto uzoraka iz baze od njih više od 230 tisuća. Stopostotni je rezultat također postignut i u detekciji raširenog zloćudnog softvera (korištena je baza od 5000 uzoraka). Visoka učinkovitost postignuta je i prilikom uklanjanja zloćudnog softvera – rješenje je prepoznalo 95 posto aktivnih pokrenutih zloćudnih programa te ih je uspješno uklonilo 85 posto (za usporedbu, prosjek na testu iznosio je 74 posto).

Nikolay Grebennikov, glavni tehnološki direktor tvrtke Kaspersky Lab, komentirao je ove rezultate riječima: "Rezultat našeg paketa Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows izuzetno je postignuće za naš odjel istraživanja i za razvojni tim. Osim toga, ovakav rezultat donosi niz prednosti za naše velike poslovne klijente. Jedna je od najvećih to što nudimo najvišu razinu sigurnosti, koja je potvrđena i na ovom testu rezultatom od 100 posto otkrivenih zloćudnih napada starijih manje od jednog dana te jednakim rezultatom u otkrivanju rasprostranjenih zloćudnih programa. Uz naše novo korporativno rješenje, poslovni sustavi mogu poboljšati svoju IT sigurnost još više, koristeći svojstva poput definiranja sigurnih aplikacija i detaljne kontrole aplikacija, a pritom se mogu osloniti i na podršku iz našeg sustava u oblaku, Kaspersky Security Network".

Nikita Shvetsov, direktor istraživanja zloćudnih programa u Kaspersky Labu, rekao je: "Nedavno istraživanje koje je proveo Kaspersky Lab pokazalo je da je IT sigurnost jedan od najznačajnijih prioriteta za tvrtke, posebice kada se radi o zaštiti od zloćudnih programa. Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows daje najvišu razinu zaštite zahvaljujući potpuno iznova napravljenom sustavu za prepoznavanje virusa, potom sustavu sigurnosti koji je smješten u naš oblak, kao i nizu drugih poboljšanja. Vrlo smo zadovoljni što je prvo nezavisno testiranje našeg proizvoda razotkrilo puni potencijal našeg novog rješenja za tvrtke, što smo dobili najviše ocjene za detekciju i uklanjanje zloćudnih objekata, ali i što smo ostvarili najviše ocjene u segmentima brzine i lakoće korištenja. Pritom naše sigurnosno rješenje nije prouzročilo niti jednu lažnu uzbunu".

Detaljnije informacije o rezultatima testiranja Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows i drugih proizvoda od strane AV-Test.org mogu se pronaći na ovoj adresi.


2 komentara:

  1. "vodeći institut za IT sigurnost, AV-Test.org"
    S ovim se ne slažem. AV-Test nema veliku bazu malwarea kao AVC i nigdje ne daje detalje testiranja.
    Za mene dovoljno da prekrižim njegove rezultate kao mjerodavne.

    OdgovoriIzbriši
  2. Uz to, sustav bodovanja im je , u najmanju ruku, sumnjiv.
    I kada jedan EAM ne dobije certifikat, mogu se samo slatko nasmijati.

    OdgovoriIzbriši

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.