ponedjeljak, 4. srpnja 2011.

Osobna iskaznica Br.0008 - Comodo Group

Sjedište : Jersey City, New Jersey, USA
Utemeljitelj tvrtke, predsjednik i CEO:

Melih AbdulhayoğluComodo grupacija se bavi razvojem softvera te distribucijom SSL certifikata.
Na osnovu stečenog iskustva sa univerziteta Bradford, Melih Abdulhajoglu 1998 godine pokreće svoju tvrtku Comodo.
Prepoznatljivost Comodo softvera je u velikom broju besplatnih rješenja, od kojih su najpoznatiji Comodo Firewall i Comodo Internet Security.Kod poslovnog i za Comodo profitabilnog aspekta, drugi je najveći distributer SSL certifikata u biznis klasi.

Zanimljivosti: Iranci ukrali Comodove SSL certifikate?

Melihov Blog

U antimalware biznisu, gdje se nikada ne čuju riječi kritike prema ostalim konkurentima, već zajednički razmjenjuju podaci o malwareu, odnosi su znatno narušeni kada je u pitanju relacija Comodo - Symantec.
18 rujna 2010 CEO Comoda izaziva Symantec na dvoboj u kojem bi pokušao pobijediti sa svojim besplatnim rješenjem, Symantecov Norton.
Druga strana odgovara da to nije nužno jer postoji i treća strana specijalizirana za neutralna AV testiranja. Pošto tada Comodo nije ima pristup tom nezavisnom tijelu gdje se testira odabrano društvo, stvari su prerasle u sapunicu i prepucavanje, od foruma pa do magazina i portala koji se bave ovom tematikom.


CEO Comoda pojašnjava tri elementa bitna za zaštitu : detection, prevention, cure.
Ovdje Gosp. Melih pojašnjava smisao odustajanja od korištenja plaćenog AV-a, te prelaskom na Comodo ,dobijanjem još bolje zaštite koja je besplatna.
Turčin koji je ostvario Američki san i postao utjecajan sa certifikatima i besplatnom zaštitom.


Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.