srijeda, 22. lipnja 2011.

TeamViewer - Pomoć na daljinu

Iskustva su pokazala da se radi o podjednakom broju uspješnih pomaganja poznanicima u rješavanju problema, spajajući se na njihovo računalo iz svog doma, te štedeći vrijeme hodajući/vozeći se do njihovog računala. Jedini preduvjet je da njihovo računalo nije u težim problemima, a tu mislimo na gubitak pristupa internetu. Stvar funkcionira vrlo jednostavno, kako za vas, tako i za osobu kojoj pomažete.
  
Upoznajmo se s programom TeamViewer

Kao pomagač, skinite punu verziju aplikacije (postoji i portabilna inačica), a osobi kojoj pomažete pojasnite da skine TeamViewer QuickSupport, on je optimiziran za brzu podršku i ne zahtijeva instalaciju.





VAŽNO:


Prije same uspostave konekcije, korektno je i poželjno drugoj strani javiti kako ćete preuzeti kontrolu nad njegovim računalom, te imati uvid u sadržaj istoga. Pitati osobu, slaže li se s tom radnjom.

Pokretanjem aplikacije, traži se unos partnerovog ID broja, te vam poznanik taj broj javlja, a nakon unošenja lozinke konekcija je uspostavljena.
TeamViewer nudi pregršt opcija za podešavanje, a zadane su sasvim dovoljne.
Kada ste spojeni, imate odlične opcije u izborniku (glasovne komunikacije i chat).
Sve što radite, možete usmeno pojasniti drugoj strani. Također postoji mogućnost da napravite mali imenik s poznanicima, tada sljedeće konekcije postaju jednostavnije bez razmjena ID brojeva i lozinki.

TeamViewer postoji i kao aplikacija za mobitel na Android OS-u.
Kada smo kod Android OS-a, ostao sam zatečen vrhunskom službenom aplikacijom TeamViewer-a. Idejno izvrstan koncept koji je specijalno ispoliran za što lakši rad s mobitela.


Sada bilo gdje da se nalazite, bez problema se spojite kod sebe doma i pomognete ukućanima na računalu ili svome poznaniku.



Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.