petak, 28. srpnja 2017.

Kaspersky globalno lansirao svoj besplatni antivirus

U posljednje vrijeme u američkim političkim krugovima Kaspersky se nalazi na popisu potencijalno opasnih tvrtki za američku demokraciju, a neki izvori sumnjaju da njegova antivirusna rješenja imaju ulogu špijuniranja i uhođenja za potrebe ruskih tajnih službi.
To nije omelo Kasperskog u globalnom lansiranju besplatne inačice svojeg antivirusa Kaspersky Free, nakon što je uspješno testiran u Rusiji i "odabranim zemljama" poput Kine, Bjelorusije, Ukrajine i nekih skandinavskih država.

Antivirus ne sadrži VPN, roditeljski nadzor i plaćenu online zaštitu kao neki drugi na tržištu, no posjeduje sve esencijalne značajke koje mogu čuvati vaš PC, pa će vam skenirati emailove, pratiti tijekom surfanja webom i stavljati u karantenu malware koji otkrije.

Kaspersky navodi kako njegov besplatni softver nije povezan s oglašavanjem pa tvrtka od njega neće nimalo zarađivati, već će umjesto toga anonimno prikupljati podatke koji će služiti za poboljšanje njezinog sustava strojnog učenja.

Na tvrdnje iz američkih krugova da surađuje s ruskim obavještajnim službama, osnivač tvrtke Eugene Kaspersky navodi da je spreman ponuditi izvorni kod antivirusa kako bi se dokazalo da to nije točno.

Ukoliko se ne plašite da će vas Rusi uhoditi, besplatni antivirus možete preuzeti ovdje.


Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.