utorak, 7. siječnja 2014.

McAfee odlazi u povijest, rađa se novi brand Intel Security

Još u kolovozu 2010. je Intel najavio kupovinu jedne od najpoznatijih kompanija za računalnu sigurnost i to za 7,7 milijardi američkih dolara u gotovini, a sada se kreće s "rebrandingom".
Vijest je na CES-u predstavio sam CEO Intela, Brian Krizanich koji je napomenuo kako se s promjenom
imena kreće odmah, iako će cijeli proces, prema njegovim riječima "potrajati i do godinu dana prije nego bude dovršen".
U praksi, to znači da će svi novi proizvodi iz palete McAfeea koji budu lansirani na tržište biti predstavljeni pod novim imenom, Internet Security, dok će oni koji su već "vani" zadržati ime McAfee. "Novi brand neće dobiti i novi logotip, jer je crveni štit prepoznatljiv i predstavlja temeljne vrijednosti sigurnosti i računalne zaštite", rekao je Krizanich.
 McAfeeovi zaposlenici će tako nastaviti raditi u Intelu, misija zaštite krajnjih korisnika ostaje nepromijenjena, a o tome je Krizanich također rekao nekoliko riječi: "Intel ima za cilj pružiti sveobuhvatnu zaštitu i sigurnost indentita, za sve pojedince i tvrtke, na svim računalnim platformama i uređajima, kako bi korisnicima osigurao sigurnos i ugodno digitalno iskustvo".
U planu je ponuditi i besplatna rješenja za mobilne uređaje i platforme, uključujući iPhone, iPad, Android uređaje, ali o tome će detalji biti objavljeni u narednim mjesecima.

IZVOR

Evo što o tome misli John McAfee:


Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.