petak, 23. rujna 2011.

Bot mreža za 75 kuna?!

Na crnom tržištu u ponudi se od nedavno nalazi mogućnost kupnje jeftine bot mreže koju možete koristiti za DDoS napade i krađu zaporki.
Istražitelji tvrtke za sigurnost na internetu G Data, šokirali su se otkrivši kako na crnom hakerskom tržištu u ponudi "na akciji" možete pribaviti pravu bot mrežu za samo 10 eura (75 kuna). 

Radi se o softveru za stvaranje botova pod imenom Aldi Bot, a prodaje ga direktno programer, koji kaže kako uživa u programiranju i velika zarada mu nije primarni cilj, mada stručnjaci G Data kažu da se time više ograđuje od neefikasnosti pri sučeljavanju s antivirusnim softverom. Bot nudi dosta mogućnosti potencijalnom kupcu, izvođenje DDoS napada, krađu zaporki iz Firefoxa, JDownloadera i Pidgin IM, daljinsko upravljanje i izvršavanje datoteka, te korištenje zaraženog računala kao SOCKS proxya, a sve to je uključeno u njegovu cijenu, kao i pomoć prilikom instalacije.
Autor je također objavio snimke razgovora (chat logove) sa zadovoljnim kupcima koji kažu kako on doista pruža pomoć pri instalaciji i implementaciji svojeg softvera, čak i početnicima koji nemaju iskustva s takvim alatima.  „Ovakve hakerske akcije nisu zabrinjavajuće, pod uvjetom da se zaštitite kvalitetnim antimalicioznim alatima“, navode istražitelji G Data.

Autor je na YouTubeu objavio video koji ilustrira jedan DDoS napad izveden pomoću softvera koji je razvio i to snimku napada na web stranice Njemačke federalne policije.



Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.