nedjelja, 19. lipnja 2011.

Zemana AntiLogger

Kako ne bi sve bilo zatrpano, a s tim i nepregledno u antivirusnoj temi, odlučio sam napraviti review jednog manje popularnog, ali ne i manje vrijednog anti keylogger programa koji je, usput rečeno, puuuno više od toga.Nažalost, ne radi se o besplatnom programu te će te za njega,ukoliko vam se svidi, morati platiti.
Cijena ovog programa je samo $ 9.99 što stvarno nije puno novca za jedan kvalitetan komad softvera.
Program možete preuzeti, odnosno kupiti na službenim stranicama:
http://www.zemana.com/
Instalacijska datoteka je svega 6.7 mb, a sama instalacija je brza i ne nudi nam se brdo toolbarova za instalirati. Poveća mana je što u trial verziji nude samo 15 dana.
Po završetku instalacije dočeka nas iznimno pregledno sučelje, osrednje estetske ljepote što možete vidjeti u priloženim slikama.


Zemana ne traži ponovno pokretanje računala nakon instalacije, a također niti dodatni update, što je i logično s obzirom na to da ovo nije antivirus te mu ne trebaju baze definicija.
Kako se radi o plaćenom programu, za očekivati je da je taj program bogato opremljen, što je i slučaj.

Tako ovaj program sadrži:

-Anti-Keylogger
-Anti-ScreenLogger
-AntiWebcamLogger
-AntiClipboardLogger
-System Defense


Osim antikeylogger moda, jedan jako vrijedan je System Defense (naravno, ako uz njega već nemate nešto slično). Radi se, dakle o HIPS programu koji štiti vaše sistemske datoteke.
Na pokušaj programa da mijenja bilo što po datotekama koje nadzire Zemana će izbaciti pop-up poruku (naravno ako se ne radi o digitalno potpisanom, odnosno whitelistanom programu.
Moram priznati da za sada nisam oduševljen ovim jer sam 10-ak programa što popularnih što ne pokušao instalirati, ali Zemana je sve pustio što mi daje dojam vrlo jake whiteliste, što ćemo još kasnije vidjeti jer ću još tijekom dana detaljnije taj dio obraditi, odnosno pokretati instalacije nepopularnih programa, a isto tako i malicioznih programa.
Isto tako, vrlo vjerojatno ću danas ili sutra napraviti review Spyshelter-a, također anti keylogger programa te napraviti direktnu usporedbu tih programa.
Opcije postavki su brojne i dosta dobro napravljene. Oni manje iskusnije će se također bez problema snaći.
Moguće je odrediti hoće li vas ispitivati i za digitalno potpisane aplikacije, hoće li koristiti svoju bazu programa (whitelista), hoće li automatski blokirati keylogger-e etc...
Također, korisni je i to što se može staviti zaštita postavki lozinkom, tzv. "Super-Visor Password"




Još jednom, za pohvalu je jasno i pregledno sučelje. Ako želite neku aplikaciju staviti kao "trusted" ili povjerljivu, to jednostavno učinite preko "Mangement Console" i ostalo je na dohvat klika, odnosno desni klik na prazno polje i odaberete "import rules"
Naravno, kupnjom ovog proizvoda dobivate i 24 sata dnevno podršku.
Zauzeće memorije je od oko 20-40 mb, nekad i manje, što naravno nije puno, a uz to samo jedan je njegov proces. Kod mene je potpuno neprimjetan.


Zaključak je:

Zemana AniLogger je odličan program kao antikeylogger, ali za samostalnu obranu sistema nije dovoljno dobar. Za korištenje Zemana+neki antivirus je dobar jer je za to i namijenjen. Još jednom je potvrdio svoju odličnu Whitelistu.
Recenzija by kingmedo

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.