nedjelja, 19. lipnja 2011.

Spyshelter Premium

Za početak, cijena ovog odličnog programa je €24.95 (life-time licenca), što je ipak osjetno skuplje, ali i znatno isplativije od njegovog konkurenta Zemana-e ($ 9.99) (1 godina).Program možete preuzeti/kupiti ovdje.
Instalacijski datoteka je i kod ovog programa dosta mala, točnije 7 mb. Prilikom instalacije Spyshelter vam nudi mogućnost odabira "security level-a" što bi značilo razina sigurnosti.
Naravno, preporučuje se odabir "high level" zbog veće sigurnosti.




Nažalost, dočekat će vas (meni osobno) ružno i nepregledno sučelje jer se oko toga i nisu baš potrudili.


Sama opremljenost programa je odlična. Sve što bi jedan antikeylogger alat mogao imati, spyshelter posjeduje.
Moduli su sljedeći(free verzija podržava samo prva četiri modula) :

-AntiKeyloggin
-AntiScreenCapture
-AntiGetText
-System protection
-AntiKernelModLogger
-AntiWebCamLogger
-AntiSoundRecorder
-AntiNetworkSpy


Kao što vidite, moduli su brojni, a poneki i jako značajni u borbi protiv keyloggera, a neki i za čuvanje danas tako važne privatnosti.
Iako program posjeduje whitelist-u (bazu provjerenih aplikacija) iznenadit ćete se (banalnim) upitima u početku kao što je dozvola za npr. explorer.exe, ali na svu sreću Spyshelter jako dobro pamti i klik na "remember my choice" bit će dovoljan za rješavanja dosadnih pop-upova.


Pop-upovi su dosta "siromašni" i odaju premalo informacija, ali za to imaju jasno razumljive opcije ("allow, deny, terminate)
Ako uvidite probleme s pamćenjem spyshelter-a, to vrlo jednostavno možete riješiti tako što odete na "Black/White lists->add exclude file"
Tako možete postići da spyshelter taj program koji ste ondje stavili tretira kao provjerenu aplikaciju.


Spyshelter je, suprotno očekivanjima, malo teži od Zemana-e i zauzima uglavnom oko 20-30 mb, što također nije strašno.


Postavke Spyshelter-a su prilično jednostavne i konzola koliko nepregledna bila u ovom slučaju će biti korisna.
Ovdje također imamo jako korisnu mogućnost zaštite postavki lozinkom, a moguće je odrediti i ponašanje HIPS aplikacije.


Nisam spominjao možda najbitniju komponentu današnje sigurnosti, točnije HIPS.
Dakle, Spyshelter je jako osjetljiv na bilo kakvo sumnjivo ponašanje unutar sistema i o tome će izvijestiti korisnika računala. Možda će biti naporan, ali je jako bitna komponenta, a uostalom s vremenom će se broj upita smanjiti ukoliko budete izabrali opciju da vam pamti odgovor. Neću ulaziti u detaljnije testiranje i ponašanje HIPS-a jer je ovo ipak antikeylogger i kao takav je odličan program i meni osobno bolji izbor od konkurenta mu Zemana-e , ali i osjetno skuplji i nešto (ne puno) teži na sistemu.

Želim još napomenuti kako Spyshelter postoji i u besplatnoj inačici koja je također dobra te se razlikuje od komercijalne verzije samo po dodatnom broju modula. Znači ako vam spomenuti dodatni moduli nisu pretjerano bitni, dovoljna će vam biti i besplatna inačica koja (nažalost) ne podržava 64-bitne sustave.
review by kingmedo

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.