srijeda, 22. lipnja 2011.

Anti phishing zaštita

Svakodnevno je prisutan veliki broj korisnika koji postanu žrtve otimanja korisničkih email , facebook,steam, paypal, msn, gmail računa.
Proces povratka istih pod svoj nadzor je mukotrpan i upitan. Osim toga dolazi do materijalnog gubitka, radilo se o steam accaountu s brdom plaćenih igrica ili o paypal korisničkom imenu.
Korisnik u većini slučajeva nije ni svjestan da je kliknuo na maliciozni link ili da se nalazi na stranici koja je klon originalne i sluzi za otimanje passworda.
Također nerijetko u samom računalu nastanjeni su zlonamjerni programi zvani,keyloggeri.
Većina komercijalnih antivirusnih rješenja o svom proizvodu navode da štite od antiphishinga i keylogera.
Nije s gorega imati na računalu instalirane neke programčiće koji su usko specijalizirani za zaštitu i enkripciju svega što kucate, tako da vaše lozinke ostanu nevidljive keylogerima.

KeyScrambler 

Pored pro i premium inačice,postoji i free KeyScrambler koji pokriva IE, Firefox i Flock. Dok ste u navedenim browserima, program prati sve tipkovničke unose te putem enkripcije sve utipkano skriva od potencijalne prijetnje da to isto registrira keyloger. Zapravo preimenuje kucani sadržaj u nešto sasvim drugo keylogeru nekorisno.

SpyShelter 

Također pored komercijalne, postoji i free verzija. Kod ovog alata bitno je navesti da je zaštita izvedena putem HIPS rješenja. Prati sva zbivanja Registry-ju i RAM-u, glavna mjesta po kojima bi keyloger "ordinirao" u potrazi za ključevima. Vrlo bogata bijela lista aplikacija koje propusta,a i brzo se nauci na sve sto mu odobrite, jer za sve pokrenute aplikacije postavlja upit. Ima opciju uključenja virtualne tipkovnice koja radi samo na 32bitnom os-u.
Program je preveden na hrvatski.

Oba programa su pouzdana u svom neovisnom radu, nebitno koji antivirus posjedujete.

U borbi protiv lažnih linkova, obavezno je posjedovanje i jednog od ovih rješenja  
Recenzije navedenih programa možete pronaći na blogu:



Tutorijal by torrente

Nema komentara:

Objavi komentar

Poruka će biti vidljiva nakon provjere.